Har inget namn på bullarna. Så vi får hitta på.
Recept på vallmofröbullar med smak av kardemumma.
Deg:
- 1 pkt jäst.
- 150 g smör (Vi gjorde på mjölkfritt)
- 5 dl mjölk (Vi gjorde på havre dryck)
- 2 dl socker
- 2,5 tsk kardemumma
- 1 tsk salt
- 15 dl manitoba cream (Vi tog efter känsla)
Fyllning:
- 200 g smör rumsvarmt
- 1,5 msk vaniljsocker (Vi tog nog 2 msk)
- 1 msk Vallmofrön
- 1 dl socker
- 1 ägg till att pensla bullarna med + salt
- Vallmofrön till garnering
- Smula jästen i en bunke och strö över 1 dl socker.
- Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk tills fingervarmt. (37°C)
- Häll över resterande socker och häll över mjölkbalndningen och vispa upp.
- Tillsätt kardemumma och salt.
- Samt mjölet tills du fått ihop en bra deg.
- Låt jäsa i ca 30 minuter.
- Under tiden blandar du samman fyllningen.
- Knåda degen, kvala ut tunt och smöra på fyllningen.
- Vik degen dubbel och skär remsor. Någon cm max.
- Snurra, eller gör det du själv känner för.
- Låt dom jäsa på en plåt yttligare 30 minuter.
- Starta ugnen på 250°C
- Vispa upp ägget och strö i lite salt. (Saltet tar bort trådarna från ägget och gör det lösare)
- Pensla bullarna och strö över vallmofrön.
- In i mitten av ugen i 10-15 minuter. Alltså tills fin färg.
Dom är svin goda!!