Har inget namn på bullarna. Så vi får hitta på. 
 
Recept på vallmofröbullar med smak av kardemumma. 
 
Deg: 
  • 1 pkt jäst.
  • 150 g smör (Vi gjorde på mjölkfritt)
  • 5 dl mjölk (Vi gjorde på havre dryck)
  • 2 dl socker
  • 2,5 tsk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 15 dl manitoba cream (Vi tog efter känsla)
Fyllning:
  • 200 g smör rumsvarmt
  • 1,5 msk vaniljsocker (Vi tog nog 2 msk)
  • 1 msk Vallmofrön
  • 1 dl socker
 
  • 1 ägg till att pensla bullarna med + salt
  • Vallmofrön till garnering
 
  1. Smula jästen i en bunke och strö över 1 dl socker.
  2. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk tills fingervarmt. (37°C)
  3. Häll över resterande socker och häll över mjölkbalndningen och vispa upp. 
  4. Tillsätt kardemumma och salt.
  5. Samt mjölet tills du fått ihop en bra deg. 
  6. Låt jäsa i ca 30 minuter. 
  7. Under tiden blandar du samman fyllningen. 
  8. Knåda degen, kvala ut tunt och smöra på fyllningen.
  9. Vik degen dubbel och skär remsor. Någon cm max.
  10. Snurra, eller gör det du själv känner för.
  11. Låt dom jäsa på en plåt yttligare 30 minuter.
  12. Starta ugnen på 250°C 
  13. Vispa upp ägget och strö i lite salt. (Saltet tar bort trådarna från ägget och gör det lösare)
  14. Pensla bullarna och strö över vallmofrön.
  15. In i mitten av ugen i 10-15 minuter. Alltså tills fin färg. 
Dom är svin goda!! 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress