Mördegskakor med choklad och kola.
 
Botten:
 
125 g Smör
3 dl Mjöl
3/4 dl Socker
 
Fyllning:
 
175 g Smör
1 1/4 dl Socker
3 msk Ljus sirap
400 g Kondenserad mjölk på burk
 
Topping:
 
200 g Choklad
 
  • Värm ugnen till 175 °C.
  • Smöra en ugnsform.
  • Vispa smör, mjöl och socker tills den håller ihop.
  • Bred ut degen jämnt i formen.
  • Grädda i 20-25 minuter eller tills den är gyllenbrun.
  • Under tiden kakan är i ugnen kan du börja med att ha alla ingredienser till fyllningen i en gryta.
  • Värm det tills sockret löst sig (rör hela tiden)
  • Låt det koka upp och sedan ska det sjuda i ca 6-8 minuter. Det ska tjockna rejält.
  • Häll fyllningen över kakan och låt det svalna i kylen.
 
  • Toppingen gör du genom att smälta choklad över vattenbad. 
  • Och häll det över kakan och låt det stå kallt tills den går att skära i.
  • Skär upp till rutor och låt dom vara i frysen tills servering. 
 
 
 
Under tiden kakan svalnade pratade jag med Aaron på skype och sedan fick jag ett samtal från Josefine som var påväg hem från Karlstad.. Med min ansiktsmask på lite för länge gjorde det så ont att ta bort!
Jag fick ta tag i ena änden och bara rycka för att klara ta av det med tårfyllda ögon.
 
 
 
Nu blir det soffläge resten av kvällen tillsammans med Kim, Tobbe och Markus. 
Vi har hunnit med att käka hamburgare tillsammans och nu är tvn bokad hela kvällen. 
 
(Förlåt för mörka bilder, men blixten var tvungen att vara på.. Det är kolsvart ute och bilderna blir inte alls bra.)
 
/ Kram A♥